Look Inside

Animaties

De Waarde van Animaties

Een animatie video is een instrument die helpt om je verhaal vlotter te vertellen, dit komt, omdat 65% van de mensen visuele beelden sneller en makkelijker oppakken.

Na het bekijken van een goede promotie animatie video zijn 81% van mensen overtuigd om een product of dienst te kopen en 69% van mensen zijn ervan overtuigd om een softwareapplicatie te kopen. Volg je het nog? Bekijk snel mijn uitleganimatie, de waarde van animaties die het tot in de details uitlegt!

Hiernaast zie je een goed voorbeeld van een uitleg animatie. Doordat de gesproken tekst ondersteunt wordt met bewegende cijfers en plaatjes blijft de kijker zijn focus vasthouden en komt de boodschap veel beter over. Je hebt hierdoor dan ook veel minder van de waardevolle tijd van de kijker nodig.

Programma’s: Adobe Illustrator, Adobe After Effects.

Frame to Frame

In het maken van een animatie zit veel tijd. Deze tijd wordt niet alleen besteed achter de computer, maar ook ernaast. De tijd naast de computer wordt besteed in de vorm van onderzoek en heel veel schetsen, ouderwets met het heilige trio: potlood, papier en een gum (en een puntenslijper als ik in een extra luxe bui ben) 

Ik begin altijd met het onderzoeken van het onderwerp. Wat wil ik nou precies over brengen? Wat is de hoofdboodschap van de animatie? En vooral hoe wil ik dit precies overbrengen? Ik begin altijd met een goed gesprek met de klant. Wat verwachten zij van mij en wat is hun visie, bedrijf en product? Samen met mijn expertise kunnen we dan rond de tafel een beginschets van de animatie maken. Daarna ga ik op eigen houtje verder. Ik heb een beeld waaruit ik verder kan met mijn design, hoe wil ik dit precies gaan doen? Ik gebruik hier mijn eigen creativiteit in en kijk ook veel naar andere kunstwerken. Hoe brengt de kunstenaar zijn boodschap over?  

Neem dit voorbeeld: 

Deze animatie staat naast een lap tekst over ingewikkelde software. Voor programmeurs is het verhaal hierin heel duidelijk. Zij kennen alle benamingen omtrent de software en lezen dus met gemak door zo’n tekst heen. Echter, voor iemand in de marketing is dit verhaal misschien een stuk minder duidelijk. Zij kennen misschien alle benamingen omtrent de SEA tilt, maar de zware software termen zeggen hen natuurlijk niet zoveel. Bij mij wordt dan de vraag neergelegd: Hoe kan ik deze twee werelden samenvoegen en het verhaal duidelijk over laten brengen naar de klant? Het antwoord: een simpele animatie.  

De betreffende animatie gaat over een softwaresysteem die als er bijvoorbeeld iets gekocht wordt dit door de software bij alle andere systemen ook door wordt gevoerd. 
Dit was de hoofd boodschap die de animatie weer moest geven. Als ik de hoofdboodschap heb vastgesteld ga ik schetsen, ik heb hierin vaak al overlegd in welke stijl de animatie zich moet verbeelden en probeer dit dan ook al te verwerken in mijn schetsen.  

Vervolgens maak ik een duidelijke tekening van de uiteindelijke look van de animatie, dit zodat ik een soort spiekbriefje heb bij wat ik op de computer ga tekenen.
Hierna ga ik in de computer tekenen. Dit doe ik met het programma Adobe Illustrator. Hierin kan ik duidelijke en mooi afgewerkte vormen schetsen die ik nog goed aan kan passen, eventueel nodig. De kleurenpallet dat ik hiervoor gebruik is of iets wat ik doorkrijg van mijn opdrachtgever, waarin we samen besluiten welke kleuren het meest passend zijn. Of kleuren die ik zelf bij het ontwerp vind passen. Illustrator is een grafisch programma voornamelijk gebruikt voor het creëren van vormen. Mocht de animatie dus meer textuur nodig hebben of andere effecten bewerk ik deze na met Adobe Photoshop. Dit programma heeft net iets meer tools om zeer gedetailleerd en realistischer te werk te gaan.

(zie animatie op home pagina)
Dit moet zeker overlegd worden, aangezien dit veel meer werkuren vergt en de prijs van de animatie zo dus omhoog kan gaan. 

 

Als ik de assets gemaakt heb in Illustrator en/of Photoshop kan ik deze gaan animeren.
Ik doe dit in het programma Adobe After effects. Met dit programma kan ik de assets laten bewegen en effecten toepassen zoals bijvoorbeeld de stand van de camera.
(Zie video de waarde van animaties voor een camera of Special Effects voor lichteffecten. 

Soms moet een asset echter niet alleen bewegen maar ook echt daadwerkelijk vervormen. Dit noemt men Frame to Frame animatie. Hiervoor moet ik elk beeld opnieuw tekenen (denk hierbij aan een flipboekje) Dit doe ik met het programma Adobe Animate en/of Adobe Photoshop
Zie Frame To Frame animatie
Dit wordt ook alleen gedaan in overleg, omdat dit wederom meer werkuren vergt en de prijs hierdoor dus omhoog kan gaan. 

 

En klaar is de animatie! Ik exporteer het bestand en hij is klaar voor gebruik. De programma’s die ik gebruik zijn professionele programma’s die zelfs in de filmindustrie gebruikt worden. Op deze manier krijg je een professionele animatie opgeleverd die makkelijk in de omgang te gebruiken is. Onder elke animatie heb ik vermeld welke programma’s ik gebruikt heb om ze te maken. Op deze manier krijgt u een idee wat er allemaal mogelijk is en wat ervoor nodig is. 

Benieuwd geworden naar hoe mijn animaties eruitzien? Deze zijn te bewonderen op de pagina animaties

 

Bekijk onze projecten

Frame to Frame

Ondersteuning

Personen Promoten

Special Effects

Alles is Mogelijk